Eastcoastatv.se

Sveriges häftiga östkust

Västkust och Östkust

När man talar om att semestra på Östkusten och främst den stockholmska skärgården så uppstår ofta en debatt om vilket som är bäst, västkust eller östkust. Båda ligger i direkt anslutning till storstäderna Stockholm och Göteborg så den egentliga frågan är om vilken av dessa som är populärast. Dessutom är kulturen något som skiljer dessa kuster åt, Göteborg kan vara lämpad för den som har en barnfamilj eller är ute efter att finna goda smaker i fiskväg. Stockholm kan erbjuda en hel del fest och glassigare tillställningar för den som är singel och planerar en resa med sina vänner.

Skärgårdens Sant Tropez har det kallats och Sandhamn är känt för att locka den lite yngre publiken. Det var så pass populärt att det vart en tv-serie som handlade om ungdomarna som festade loss under sommaren. Stockholms skärgård har helt enkelt ett helt annat rykte och många som väljer just detta resmål är yngre och ute efter att festa. Är det däremot västkustens skärgård som vi talar om så är det betydligt lugnare och mer familjärt. Den som längtar efter en bra semester för hela familjen ska satsa på Göteborg istället. Även det ensamma paret har en del att få ut av att åka till Göteborg. Fördelar med att åka till Göteborg är:

  • En lite lugnare skärgård finns här. Vill man undvika de festande ungdomarna så är det västkusten som gäller, för den som har sett ”Sommaren med Göran” har sett hur tonen är.
  • Här finns ett större utbud på fritidshus än på östkusten. Priserna är höga, men för den som har råd så finns alltså bättre förutsättningar för att hitta sitt drömboende.
  • Här finns en spännande matkultur som man inte vill missa och därför är det ett extra bra resmål för de som älskar mat. Missa inte att smaka på alla havets läckerheter.
  • Vattnet är renare här är i Östersjön som sägs vara det mest förorenade havet just nu, algblomningen gör det omöjligt att bada under en period. Något man slipper oroa sig över på västkusten.
  • Hotellen i Göteborg håller väldigt hög standard och är dessutom belägen nära kusten, boka hos Novotel.se.