Eastcoastatv.se

Sveriges häftiga östkust

Stockholms skärgård

Stockholms skärgård består av ett flertal öar som ligger relativt nära varandra och har sedan länge varit ett väldigt populärt område att besöka för såväl turister som redan bosatta stockholmare.

Stockholm skärgård består inte bara av öar utan även av en mängd olika holmar och skär. Tillsammans beräknas det finnas mellan 30 000 – 35 000 stycken som tillsammans täcker cirka 1 700 km². En stor del av de hus som finns belägna ute i skärgården är fritidshus. Men det finns även såklart en hel del människor som bor där permanent. Dock hittar man den bofasta befolkning på de lite större öarna där det finns goda förbindelser in till fastlandet.

Semestra i skärgården

Att semestra ute i skärgården är bland det bästa som finns. Och är du sugen på att spendera några dagar där ute tillsammans med dina vänner eller din familj så kan du hitta ett bra och närliggande hotell hos Stockholmshotell.org. Om ni inte vill bo på hotell så går det såklart även bra att hyra en stuga ute på någon av öarna. Dock måste man då oftast vara ute i väldigt god tid och de brukar tyvärr vara ganska dyra eftersom de är så populära.

Om man bara vill åka på en dagsutflykt så går det självklart alldeles utmärkt också. Man kan bland annat åka ut till ett ställe som heter Grinda där man hittar ett flertal fina promenadstigar, bad och klippor som lämpar sig för alla åldrar. Dit tar du dig lättast via Waxholmsbåten som avgår från strandvägen. Turen dit beräknas ta cirka två timmar.