Eastcoastatv.se

Sveriges häftiga östkust

Stockholm, östkustens mitt!

Ofta är det snack om hur fin och vacker Västkusen här i Sverige är, och visst är det sant, men förtjänar inte Östkusten minst lika mycket uppmärksamhet? Det är trots allt på den östra kusten som man hittar vår otroligt vackra huvudstad Stockholm, och vad man än säger så slår den västkustens Göteborg med hästlängder! För egentligen, vilken stad i hela världen är vackrare än vad fina, fina Stockholm är på sommaren?

I bråket om vilken av våra kuster somär den allra bästa och största favoriten hos många blir det ofta mest Västkusten som man hör om. Varför det är så är en bra fråga, när vår östkust är minst lika fin och bra! För även om Göteborg i väst är en trevlig stad som ofta bjuder upp till dans, så finns det ju inget som kan gå upp emot vår vackra huvudstad Stockholm i öst. Att besöka Stockholm, särskilt under sommaren, är alltid en otroligt härlig upplevelse som bjuder på både det ena och det andra trevliga sakerna att hitta på. Dessutom kan man hitta billiga hotell stockholm, så det behöver verkligen inte bli en dyr upplevelse, att åka till huvudstaden! Billiga biljetter dit är det dessutom gott om, så det är egentligen bara att ge sig av! Låt oss därför ta upp några tips på perfekta turistgrejer att göra i Stockholm.

  • Att gå på skansen är något som alltid varit populärt, och nog kommer fortsätta vara det så länge som det finns kvar! Och det är såklart inget konstigt med det, för vem älskar inte att strosa runt i en fin miljö med nära och kära och titta på massor av olika, härliga djur? Det är som ni kanske hör ingen slump att Skansen är ett mycket populärt turistmål. Och dessutom sänds ju Allsång på Skansen härifrån varje tisdag under sommarveckorna, helt klart värt ett besök.
  • Om det verkligen är kust som vi ska prata om, så måste man verkligen besöka Stockholms skärgård när man är i huvudstaden!  Det fullkomligt kryllar av öar och den ena är vackrare än den andra. Det är verkligen ett otroligt vackert landskap som man möts av när man kommer ut i skärgården och helt klart något som alla bör uppleva minst en gång i livet!
  • Att strosa runt i stadsdelen Gamla stan är det nog många som besökt Stockholm som har gjort. Trots att den ligger otroligt centralt så är det ändå som en liten egen värld med mysiga caféer, speciella butiker och smala gator med kullersten. Och gamla, jättefina hus! Gamla stan är en favoritstadsdel för många invånare såväl som turister, och det är inte svårt att förstå varför.

Att turista i Stockholm brukar alltid bjuda in till succé. Det finns massor av roliga saker att göra på östkusten, det vet alla som varit där minst en gång! Dessutom är det en stad som man gladeligen kan åka tillbaka till, många gånger. Det händer alltid något nytt i Stockholm. Ett tips är annars att klicka in sig här på dn.se där man ger riktigt bra tips på saker att göra i Stockholm.