Eastcoastatv.se

Sveriges häftiga östkust

Sommarstugan

Svenskarna har en speciell anknytning till sommarstugor, eller lantställen, eller fritidshus, kärt barn har många namn. Det är extremt många svenskar som har sommarstugor och lantställen, och det är väldigt spritt över medel och överklassen. Dessa platser har ofta funnits i familjen en tid och är nästan alltid en stuga som inte riktigt håller måttet för vad vi vintertid kräver av vårt boende. Till exempel är det vanligt att lantställena inte har rinnande vatten och att det inte är jättebra isolerat. Många av stugorna har stått som de är sedan sekelskiftet, eller tidigt 1900-tal, och har inte sällan behållit den enkla stilen. Möbler och annan inredning är nästan alltid hopplockad av det man har över och det läggs inte så mycket pengar på husets insida.

Rusta upp ditt lantställe

Ditt sommarställe kan behöva sig en upprustning ibland.

Det kan vara kul att rusta upp sitt lantställe så att det är modernare och bekvämare att bo i. Men det är också viktigt för att det ska hålla sig fräscht och kunna användas en längre tid framåt. Några enkla utrymmen och saker som inte är så krävande att rusta upp till att börja med är:

  • Sängar och sovrumsinredning. Kolla på www.sleepo.se, där finns gott om saker med högkvalité som håller länge.
  • Köksmöbler. Det är fint med lite trevliga möbler i köket. Här spenderas ofta mycket tid och det är värt att fixa till ordentligt.
  • Hallen. I hallen står alltid mycket grejer, speciellt i fritidshus där ni inte alltid är och därför bara ställer in grejer lite hur som helst.

Dessa platser och saker är många gånger det som gör störst skillnad i ditt fritidshus. Det är här största delen av förslitningarna finns och det är samtidigt här du mest av allt känner skillnad när det är tillfixat. Det finns gott om tips och råd på Internet om hur du kan fräscha upp möblerna i köket, till exempel genom att klä om stolarna och slipa köksbordet. Det går också lätt att bygga en garderob till hallen eller fixa en annan plats för alla saker som brukar vara i hallen, så att det blir mindre saker liggandes och mer plats för dig och din familj.