Eastcoastatv.se

Sveriges häftiga östkust

Östkusten – med något för alla

När man besöker den underbara Östkusten kan man välja mellan en mängd olika saker att göra. Kanske känner du för att ta in på ett lyxigt hotell, unna dig härliga spa-behandlingar och äta god mat, eller så kanske du föredrar att bo i en enkel stuga i skogen utan el och rinnande vatten. En del roas av bärplockning medan andra vill shoppa, och åter andra så gott som bosätter sig på stranden under sin semester. Något annat som blivit populärt den senaste tiden, och som är en utmärkt aktivitet att ägna sig åt på Östkusten med sina vackra omgivningar, är ridning!

Prova på ridning
Tidigare kanske vi främst förknippat ridning med tjejer i 14–15-årsåldern, men det håller på att ändras. Både män och kvinnor i alla möjliga åldrar har upptäckt glädjen med att rida, och även att det är en utmärkt träningsform! Även om man inte har en egen häst kan man prova på att rida, genom att besöka olika stall eller hästgårdar, då många arrangerar så kallade ”ridutflykter”. Det finns en del saker som man ska tänka på när man rider, det är ändå ett djur på flera hundra kilo man har att göra med. Några av dessa saker är…

  • Säkerheten framför allt. Att man ska ha hjälm vet de flesta om, men att rida med säkerhetsväst är också ett måste!
  • Reflexer. Det finns speciella svansreflexer till hästen som är bra att ha om du rider i mörker.
  • Cykeln har sitt cykellyse, varför ska då inte hästen få ett hästlyse? Det finns speciella LED lampor som är lämpade för häst eller ryttare.
  • Det är viktigt att sadeln, tränset, handskarna och övriga tillbehör är hela och funktionella.