Eastcoastatv.se

Sveriges häftiga östkust

Ha en konferens på ett slott eller en herrgård

Många har nog sett tv-programmet Stjärnorna på slottet någon gång. Har man inte gjort det kan man säga att det handlar om att fem svenska kändisar (som alla har sin karriär och är minst i medelåldern) träffas på ett slott, någonstans i Sverige, en sommarvecka och umgås. Varje dag står en av kändisarna i centrum och har då planerat ihop vad de ska hitta på för något och även vad som står på frukost-, lunch- och middagsmenyn. Anledningen till att de bor på ett slott är för de ska vara avskilda från omvärlden, för att kunna hitta ett lugn och ro. Att åka iväg och bo på ett slott eller en herrgård under några dagar är även trevligt för andra att göra, eftersom man får lugn och ro. Att lägga företagets konferens till ett slott är därför ingen dum tanke.

Fördelarna med ett slott eller en herrgård

Det finns många bra fördelar med att förlägga sin konferens till ett slott/herrgård:

  1. Man kommer ut i friska luften.
  2. Man får vara ifred mot omvärlden.
  3. Det blir enklare att hitta på olika aktiviteter i grupp.
  4. Man får uppleva en gammal men modern spännande vardag.

När man förlägger sin konferens utanför storstadens murar gäller det dock att tänka på en hel del saker. Om man förlägger det hela till ett slott/herrgård långt utanför staden, då gäller det att man har bra kommunikationsmedel. Det kan bli krångligt att låta alla ta bussen, då bussar långt ute på landet inte går så ofta. Ej heller är det bra om alla måste hyra/köpa bil bara för att ta sig ut till konferensen. Ingen har dock sagt att det är negativt att missa konferensen p.g.a. kommunikationsmedel, det gäller bara att lösa det hela så att det blir enkelt för alla att veta om hur man tar sig ut. Sedan är det också oerhört viktigt att företaget ser till att veta vilka kostnader som ska betalas av företaget respektive de anställda. Det ska framgå tydligt om man blir bjuden på allt eller ingenting.

Konferensen ska vara så trevlig som möjligt. Det ska vara en glädje att kunna kombinera hårt arbete på landet med skratt och lättsamhet. När konferensen väl är över ska man kunna säga ”Vi har varit på konferens i Uppsala och det var väldigt trevligt.” eller något liknande. Ha en trevlig lantlig konferens!