Eastcoastatv.se

Sveriges häftiga östkust

Fler långväga turister till Stockholm

Allt fler turister hittar till vår huvudstad Stockholm. Och det är inte bara européer som gärna besöker staden, utan långväga gäster från framförallt Kina och USA får vi också. Det som lockar är spännande restauranger, design och ett storstadsliv nära naturen.

261012-stockholm4

Vi svenskar älskar att åka på semester till sol och värme men vi älskar även att ibland åka på en stadsresa. En av de populäraste städerna för svenskarna att besöka är vår egen huvudstad Stockholm. Men det är inte bara vi svenskar som tycker om Stockholm. Allt fler turister kommer till staden, speciellt på sommaren, och de kommer från länder runt om i världen.

Turister från USA och Kina

Mellan 2008 och 2013 ökade nämligen antalet turister i Stockholm från länder utanför Europa med näsan hela 50 procent. De länder utanför Europa som flest turister kom från var Kina och USA. De utländska turisterna som kommer till Sverige konsumerar över 106 miljoner kronor om året här och de bokar även fler övernattningar från år till år. 2,5 miljoner av de övernattningar som gjordes i Stockholm gjordes av turister från andra länder i Europa. De turister som kom från länder utanför Europa sov sammanlagt 1,2 miljoner nätter i Stockholm.

Varför turisterna kommer hit

Varför turisterna blir fler i Stockholm och Sverige tror experter beror på att det finns fler lågprisflyg inom Europa och även fler direktavgångar med flyg från Kina till Stockholm. Man tror även att det beror på att många svenska destinationer anpassats för turister som kommer från länder utanför Europa. Ett exempel är just Stockholm som fått många restauranger som lockar många och man har även en spännande och attraherande design. Att fler har hittat hit beror givetvis också på att Sverige har satsat mycket på marknadsföring, speciellt i sociala medier. Sverige gör runt hundra olika marknadsföringskampanjer om året. Läs mer.