Eastcoastatv.se

Sveriges häftiga östkust

Besök Malmö

Malmö, staden i söder, har allt som man kan förvänta sig av en svensk storstad. Men något som de andra städerna inte kan erbjuda är bland annat Sveriges högsta byggnad och Sveriges bästa fotbollslag. För den som inte har varit i Malmö, bör en resa dit vara högt prioriterat.

Vi har tidigare skrivit om de härliga städerna Stockholm och Göteborg men Sveriges tredje största stad har också mycket att erbjuda. Malmö ligger i Sveriges sydligaste landskap Skåne och har en befolkning på 315 075 personer. Staden kan erbjuda aktiviteter för alla typer av människor och lockar många turister på framförallt somrarna.

För barnfamiljen är Malmö det rätta resmålet. Staden har nämligen satsat på lekplatser med särskilda teman. Totalt finns hela 20 temalekplatser i Malmö och de har kostat cirka fem miljoner kronor att bygga. I Västra Hamnen finns en lekplats med temat ekologi, i Slottsparken en lekpark med temat sagor, i Pildammsparken teater, i Lindeborg rymdfärder och i Augustenborg musik. För att hitta alla lekparker kan man besöka kommunens hemsida och ladda ner en karta.

Den som är intresserad av arkitektur bör definitivt besöka Sveriges och Nordens högsta skyskrapa, Turning Torso. Skrapan är belägen vid Lilla Varvsgatan i Västra Hamnen och började byggas 2001. Fyra år senare var skyskrapan färdig och fick en höjd på 190,4 meter. Byggnaden består till största del av bostäder och vrider sig en kvarts varv på sin väg upp.

Den fotbollsintresserade kan passa på att gå på en fotbollsmatch med de regerande allsvenska mästarna Malmö FF. Segern i allsvenskan förra året var den tjugonde för Malmö FF genom tiderna. Några legendarer som spelat i Malmö är Zlatan Ibrahimovic och Bosse Larsson. Hemmamatcherna spelas sedan 2009 på Swedbank Stadion, som är en relativt nybyggd arena som är byggd för fotboll. För den som är ett riktigt fan av fotbollslaget finns en MFF-shop på Swedbank Stadion. Där kan man köpa en rad olika kläder och prylar. Vill man även äta mat före eller efter matchen finns ett O’Learys i närheten av arenan. För den som vill ta sig till matchen på bästa sätt rekommenderas bil eller buss. Men det finns även möjlighet att gå till stadion.